Longarm quilting

Longarm quilting is niet meer weg te denken in de 21-e eeuw. Dit is geen vervanging van handquilten, maar een nieuwe belevenis, uitdaging en expressie van je creativiteit. 

In onze quiltstudio hebben we op dit moment vier longarm quiltmachines tot je beschikking: HandiQuilter Fusion (2x), Simply Sixtien en Amara.

Je kan eerst een workshop volgen om de basis van longarmquilting en de longarm-machine zelf te leren. Daarna kan je onze machines huren om zelfstandig je eigen quilttop te quilten of longarmquilting meer te beoefenen.


Longarm bootcamp bij Aljona

Longarm quilting is een prachtige hobby van de XXI eeuw die ontwikkelt zich razend snel en niet meer weg te denken bij een moderne quilter.

In de longarm bootcamp ga je je “mussle memory” trainen om zowel basis als ingewikkelde quilt motiefs te kunnen stikken. Je gaat ontdekken welke quiltpatronen bij elkaar passen, hoe je de borders en sashings doet, negatieve space. Maar vooral ga je veel quilten, duizenden steken maken, werken met rulers, diverse voetjes. In de bootcamp gaat alles om een mooie vloeiende lijn die op stof slingert en prachtige textuur creëert.

Ik word je personale trainer. We beginnen met de warming up en gaan steeds de tempo verhogen. Je zal dit fascinerend gevoel ervaren: "Ik kan het! Ik wil meer!"

Je werkt met zijn tweeën om de beurt op een longarm machine. Twee uur intensieve training. Dit is de longarm bootcamp bij Aljona.

Voorlopig zijn er zes plaatsen op de stand-up machines beschikbaar.

Voor een groep 4-6 quilters kunnen we de bootcamp op afspraak plannen.

10.00 – 12.00 uur. Datum in overleg.

Kosten bootcamp: 45,00 Euro, inclusief gespannen quiltsandwich van 1m² en garens gebruik.Leren Longarm quilten (Een dag workshop)

Tijdens deze dagworkshop leer je de basis van het quilten en het gebruik van de machine. Je leert ook veel technische dingen om de machine gemakkelijk te bedienen. Je gaat vooral veel oefenen!

Heb je eigen wensen, bijvoorbeeld veren leren quilten of pantograaf quilten? Dat kan allemaal.

10.00 – 16.00 uur. Datum in overleg.

Kosten: 195 Euro, per persoon. Dit is inclusief 2 m stof, tussenvulling, garens, koffie/thee.

Docente: Aljona Terzi.